You are not connected. The newsletter may include some user information, so they may not be displayed correctly.

Kenya: Ruto resorts to deception, manoeuvres and provocation

Kenya: Ruto resorts to deception, manoeuvres and provocation

In Defence of Marxism


Wednesday, 3 July 2024 

image

Kenya: Ruto resorts to deception, manoeuvres and provocation

The storming of the Kenyan parliament building by revolutionary youth last week stunned the world and left Kenyan politicians and the ruling class in a state of panic and disarray. Brute force could not clear the masses off the streets. The regime has been forced to resort to new methods: a sly combination of deception, manoeuvres and provocations.


یوکرین: امریکہ-روس تنازعہ شدت اختیار کر گیا! امریکی تنصیبات خطرے میں

”کیا کوئی نفس آگ کو سینے میں سمو سکتا ہے اور اس کے کپڑے نہ جلیں؟ کیا کوئی دہکتے کوئلوں پر چل سکتا ہے اور اس کے پاؤں جھلس نہ جائیں؟“ (امثال: کتاب 6:27-29)


Keňská revoluce započala!

Dne 25. června, byl parlamentu předložen ke třetímu čtení opovrhovaný finanční zákon pro rok 2024, jenž rozpoutal bezprecedentní hnutí keňské mládeže. Před zahájením o hlasování se obrovské množství pobouřených lidí vydalo směrem k Nairobi Central Business District, konkrétně k budově parlamentu. A právě ve 14:15 schválili poslanci zákon s výsledky: 195 hlasů pro a 106 proti. Do čtyřiceti minut začali povstalci obléhat parlament a poslanci v panice utíkat.


Eleições Françesas: Le Pen – e agora ?

Os resultados do primeiro turno das eleições legislativas estão aproximadamente em linha com o que as pesquisas previram. A participação (66,7%) foi muito maior do que em 2022 (47,5%). Quem se beneficiou disso? Não foram os macronistas, cuja derrota foi severa. A maior participação beneficiou a Nova Frente Popular e, ainda mais, a extrema direita. Isso é demonstrado pela comparação dos resultados – por número de votos – em 2022 e 2024.


Ukraina: USA leker med elden

”Kan man bära glöd i mantelvecket utan att kläderna tar eld? Kan man gå på glödande kol utan att bränna fötterna?” (Ordspråksboken 6:27-29)


Izbori u Francuskoj: Le Pen vodi – što dalje?

Rezultati prvog kruga parlamentarnih izbora otprilike su u skladu s predviđanjima anketa. Izlaznost (66,7 posto) bila je znatno veća nego 2022. (47,5 posto). Kome je ovo koristilo? Ne macronistima, čiji je poraz bio težak. Veća izlaznost pogodovala je ljevičarskoj Novoj narodnoj fronti i, još više, krajnjoj desnici. Pokazuje to usporedba rezultata – po broju glasova – 2022. i 2024. godine.